Skogsdrift ved Brandslien på Stuksrudrunden

De neste ukene hogges det skog i bratt terreng ved Brandslien i Follebu. Tømmeret fraktes ut med taubane, og turstien er stengt forbi denne. Du kan likevel gå opp til Stuksrud.

Skogsdriften skjer fra jordekanten i Brandslien og ned langs Baklivegen (Fv2528). Her går deler av Stuksrudrunden, som er en av turene til Topptrimmen i Gausdal i år. Turstien er stengt i dette området, men du kan følge Baklivegen til oppkjøringen mot Halvorslien og Brandslien, hvor du kan fortsette turen som normalt.

Husk å holde en sikkerhetsavstand på 90 meter til taubanen. Vær også oppmerksom på at tømmerlunnene hvor tømmeret stables, kan være rasfarlige.

Trærne som hogges, vil bli brukt til byggematerialer, papp, toalettpapir og mange andre viktige produkter. Treverket lagrer karbon også etter hogst, noe som er bra for klimaet.

Skogsdriften utføres av Glommen Mjøsen Skog på oppdrag fra grunneier. Glommen Mjøsen Skog er miljøsertifisert gjennom PEFC Norsk Skogstandard og følger strenge regler for å forvalte skogen på en bærekraftig måte.