Endringer av miljøtorg på Skei

GLØR og Gausdal kommune informerer om nødvendige endringer i miljøtorgene. Svarttjernlia stenges grunnet kapasitetsproblemer, mens Bokstadsetra miljøtorg utvides for å møte fremtidens behov.

På grunn av tekniske begrensninger ved Svarttjernlia miljøtorg, og økt aktivitet i området, ser GLØR og Gausdal kommune seg nødt til å gjøre endringer i avfallshåndteringen for innbyggerne. Svarttjernlia miljøtorg vil bli stengt ettersom det ikke er mulig å utvide kapasiteten på grunn av nærheten til høyspentledninger og en bekk.

Som en løsning på denne utfordringen, vil Bokstadsetra miljøtorg bli utvidet og forbedret. 

Her finner du Bokstadsetra miljøtorg

Veslesetervegen 963-967

 

Denne tilpasningen er i tråd med kommunens langsiktige mål om å ha større og færre miljøtorg. Dette vil fremme enklere adgangskontroll og overvåking, samt forbedre logistikken ved å redusere risikoen for overfylling og unødvendig tidlig tømming. Tiltakene er også økonomisk gunstige og vil bidra til en mer bærekraftig avfallshåndtering.

Planleggingen inkluderer også etableringen av opptil 15 nye avfallsbrønner ved Bokstadsetra, som skal sikre at kapasiteten møter behovene til de tilknyttede abonnentene i henhold til gjeldende renovasjonsavgift.

Naboer og gjenboere er allerede varslet om endringene i samsvar med bestemmelsene i plan- og bygningslovens § 21-3. Anleggsarbeidene er planlagt å starte i uke 34, og kommunen ønsker å forsikre alle berørte om at alle nødvendige tiltak for å minimere ulemper vil bli iverksatt.

Gausdal kommune er takknemlig for forståelsen og tålmodigheten til alle innbyggere mens disse nødvendige endringene utføres.