Serveringsbevilling

Et serveringssted er et sted der mat og/eller drikke blir servert, og hvor gjestene har muligheten til å spise og/eller drikke på stedet. Slike steder kan være restauranter, kafeer, puber, gatekjøkken, foodtrucks og faktisk bensinstasjoner. 

Serveringssted

Hvis du vil åpne et sted hvor du skal servere mat eller drikke, må du søke om serveringsbevilling. 

Slik får du serveringsbevilling

  • Serveringsstedets daglige leder må først ha bestått etablererprøven for å søke om serveringsbevilling.
  • Serveringsloven krever rent rulleblad (uklanderlig vandel) av daglig leder. Vi henter vandelsuttalelse fra skattemyndighetene og politiet.
  • Ved eierskifte må du søke om egen serveringsbevilling senest 30 dager etter inngått avtale om overdragelse.

Søk om serveringsbevilling

For å søke om serveringsbevilling, må du fylle ut vårt elektroniske søknadsskjema for serverings- og sjenkebevilling. Hvis du ønsker å selge alkohol til dine gjester, gjør du dette her:

Søk om serveringsbevilling

Dokumentasjon til søknad

  • Firmaattest for alle selskaper som er involvert i driften
  • Tegninger av skjenke- og serveringslokalet det søker bevilling for både ute og inne
  • Dokumentasjon for bestått etablererprøven
  • Kjøpekontrakt når der er inngått avtale om overdragelse av virksomhet med skjenkebevilling
  • Adkomstdokumenter i form av leiekontrakt, fremleiekontrakt eller franchiseavtale
  • Skatteattest for bevillingshaver
  • Utskrift av aksjeeierbok
  • Ved søknad om uteservering må det sendes med tillatelse fra grunneier
  • Beskriv hvordan stedet er tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne, inkludert tilgjengeligheten til hele lokalet og toalettene.