Forebyggende og helsefremmende ungdomsarbeid

Gausdal kommune har en egen samarbeidsmodell for det forebyggende og helsefremmende ungdomsarbeidet.  Målgruppen en ungdom i ungdomsskole- og videregående alder samt deres foresatte. 

Annerledesdagen

En aktivitetsdag for 10.klasse i Gausdal. Hele trinnet inviteres til kommunehuset for å bli bedre kjent med kommunen og tjenestetilbudet.  Ansatte fra blant annet politi, NAV, barneverntjeneste, helsestasjon, rus- og psykisk helse og kultur tar over ungdomsgruppa for dagen. Temaer for dagen varier, temaene seksuell helse, rus, trafikk og sosiale medier går igjen. Tiltaket er støttet med midler fra LIONS.

Rusforebyggende arbeid

Samarbeid med ungdomsskolen og FAU ift. temaer på foreldremøtene. Ungdomskontakten har en sentral rolle i dette arbeidet, og er også kontaktperson for innbyggere i Gausdal, samarbeidspartnere innad i kommunen og eksterne samarbeidspartnere. Ungdomskontakten har kontor på Gausdal Arena. 

Radikalisering

Det er viktig å øke bevisstheten og kunnskapen vår om hvordan faren for radikalisering og voldelig ekstremisme kan reduseres. Vi ønsker å være i forkant, og å gripe inn tidlig med tiltak. Dette er like viktig i alt forebyggende arbeid. Innlandet politidistrikt jobber sammen med kommunene om å forebygge radikalisering. Gausdal kommune har rutiner når det gjelder radikalisering og ekstremisme.